Nyheter från SF

Från och med den 14 juni tillåter Folkhälsomyndigheten idrottstävlingar, matcher och cuper för alla åldrar, dock kvarstå vissa begränsningarna. - Att träna och röra på sig är av största vikt, säger Johan Carlsson på FHM.

Det svenska bowlinglandslaget behöver en logotype och utlyser därför en tävling. Designa Team Swedens logga och du kan vinna en landslagströja med ditt eget namn på, som dessutom kommer signeras av spelarna i Team Sweden.

Marbodals BS överklagade beslutet att skapa vakanslistor från den senast avslutade säsongen till SvBFs juridiska utskott, och fick rätt. - De ville att årets resultat skulle ligga till grund för vakanslistan, säger Peter Lagerroos, i SK.

Tävlingen till Henrik Jacobsens minne, Partille Scramble, som Team Pergamon höll, drog in nästan 60 000 kronor till cancerfonden och Bowlare bryr sig. - Vi vill hjälpa till, säger Martin Larsen.

Idag har 45 spelare blivit uttagna i TSYA, Svenska Bowlingförbundets landslagsförberedande utbildning. - Huvudmålet är att utbilda spelarna och gör dem redo för mästerskap, säger Johan Ekström.

Nästa säsong

(2020-05-21 13:00)
Svenska Bowlingförbundet planerar för att nästa säsong börjar som ”vanligt”, men har samtidigt både en plan A, plan B och plan C. - Vi vill få igång det, vi vill få igång våra bowlare, säger ordförande Peter Tidbeck.

Under april beslutade Svenska Bowlingförbundets styrelse om Verksamhetsinriktning 2020 – 2021, vilka mål Svenska Bowling ska ha de kommande två åren. - Vi har alla en viktig roll i detta, säger generalsekreterare Peter Hodor.

Två svenskar i PBA League

(2020-05-19 08:55)
Jesper Svensson och Martin Larsen blir de två svenskar som får spela den amerikanska proffstourens lagtävling PBA League. Det stod klart när lagen i helgen valde spelare i draften. - Det känns bra, säger Jesper Svensson.

För tredje året i rad siktade Sandra Andersson på att samla in pengar till Cancerfonden under slutspelshelgen genom initiativet Bowlare bryr sig, men det blev inte så. - Det har ju kastats om, säger hon.

Team Pergamon drog, tillsammans med Matthias Billberg och bowlinghallen i Partille in 21 200 kronor till Cancerfonden i och med helgens VIP-start i Partille Scramble. - Det var kul, vi hade roligt, säger Mattias Olsson

”Bowling är enkelt”

(2020-05-10 08:00)
Stockholmaren Marvin Semakala tyckte att det saknades sätt att träffas för personer med funktionsvariationer, så han startade en egen bowlingförening. - Det är viktigt att barn och ungdomar med funktionsvariationer känner sig välkomna, säger han.

Div 1 Dam och Norrland

(2020-05-08 16:01)
(Uppdaterad 2020-05-25) Liksom förra säsongen kommer vi även i år visa en karta över anmäla lag till Division 1 Dam.

För att få inkomster till klubben driver den allsvenskan klubben BK Full House, ifrån Ängelholm, en minigolfbana. - Det är klubbmedlemmarna som ställer upp och jobbar en vecka på sommaren, säger Kim Andersson.

18-årige Hanna Engberg är regerande junioreuropamästare i All-event från Wien förra året men i hennes första JEM var hon snubblande nära ett brons i samma distans. - Jag hade ingen aning om att jag ens var nära medalj, säger hon.

Team Pergamon har startat en två-mannatävling där de auktionerar ut landslagsspelare för att samla in pengar till Bowlare bryr sig och Cancerfonden. - Målet var att alla spelare skulle få något bud på sig, säger Martin Larsen.

SBK önskar alla en trevlig sommar!
Vi alla längtar till säsongen drar igång igen!

E-post: sbk.bowling@gmail.com