Nyheter från SF

Det blev dundersuccé för blågult senast. Nu har den svenska förbundskaptenen för damlandslaget, Robert Andersson, tagit ut sitt lag till VM i Dubai.

2009 startade en 23-åring Täby BwK, som i folkmun heter Täby Pinups, helt på egen hand. I dag har föreningen 67 licenser och tre lag i seriespel. - Jag har aldrig förstått vad som är så svårt med rekrytering, säger grundaren Jimmy Svedlund.

Tur och Bowling

(2021-07-17 13:00)
Martin Larsen har förtjänat smeknamnet ”Lucky Larsen” efter att han har vunnit flera titlar med hjälp av tur. Samtidigt har Raymond Jansson förlorat ett VM-guld på otur. Hur mycket tur, eller otur, finns det egentligen i bowling?

I bowlaren nr 19 från 1947 står det att läsa om en introduktionskurs som Stockholms Bowlingförbund höll i Kungsholmshallen. I dagens ljus är det spännande läsning. - De olika nervtrådarna och nervcentra måste tränas upp, står det bland annat.

Glad sommar

(2021-07-01 13:35)
Svenska Bowlingförbundet önskar glad sommar och informerar om att kansliet har stängt under juli månad.

När Junior-EM spelas i höst kommer förbundskapten Robert Andersson ha två debutanter som assisterande kaptener.- Det ligger mig ganska varmt om hjärtat att vi ska ha en bra återväxt bland ledarna också, säger ”Robban”.

Juniorlandslagsspelaren Carl Eklund, IKW/Köping BK, slog i helgen till med tidernas tredje högsta slagning över 6 serier tävlingsspel när han slog 1643 i Mora.

SvBF Ledarstipendium

(2021-06-29 13:36)
Svenska Bowlingförbundets ledarstipendium delas ut på årsmötet, och nu är det dags att hitta den stipendiat som kommer att få ta emot utmärkelsen på årsmötet den 3 oktober 2021.

Förbundskapten Robert Andersson har idag tagit ut en trupp till Junior-EM som planeras i Holland under september månad. - Jag tror det här EM-et kommer bli speciellt, säger Robert Andersson.

Den amerikanske tvåhandsspelaren Anthony Simonsen tog revansch från förra säsongens final och vann PBA-finalen genom att besegra Kyle Troup i titelmatchen. - Jag ville gå ut och bowla bra, säger han till PBA.com.

Som tidigare säsonger så presenterar vi hur läget ser ut division 1 Dam och Division 1 Norrland.

Påminnelse från SK

(2021-05-05 08:22)
SK har fått ovanligt många frågor om man ska anmäla sig till nästa seriesäsong eller inte. Enligt inbjudan som skickades ut till alla föreningar, tillämpar förbundet tills-vidare-anmälan.

Öppet hus träff 3

(2021-04-20 17:32)
Det har blivit dags för den tredje träffen för Norrlandsbowlingen.

Inbjudan Nationella serien

(2021-04-15 14:32)
Inbjudan till nästa seriesäsong finns nu tillgängligt.

Den första april kom regeringen med besked om ytterligare en miljard i stöd till idrotten. På grund av detta ändrar Riksidrottsförbundet datumen i ansökan om kompensationsstöd.

Just nu har vi ingen träning
Vi följer FHMs rekommendationer

E-post: sbk.bowling@gmail.co...