Nyheter från SF

Vad ska du ha för klot?

(2021-05-18 12:00)
Hur ska bowlarna i de lägre divisionerna tänka när de ska välja klot nu när division 1 – 3 har fått nya oljeprofilsregler? - Det är som McDonalds, det kanske inte är det roligaste, men du vet vad du får, säger Peter Hellström.

Damerna på PWBA har hunnit fram till sin första Major – Queens, tävlingen som är två i en. Efter 15 serier kval går 63 spelare plus den regerande mästarinnan, i det här fallet Dasha Kovalova från Ukraina, vidare till cupspel.

När PBA Playoffs avgjordes under helgen slog australiensaren Sam Cooley 300, men det räckte inte. Kyle Troup tog istället sin åttonde titel på den amerikanska proffstouren PBA. - Det är speciellt att ta den här segern, säger han till pba.com.

Västerås kommer att få 6 nya Kägel-banor till hösten och KK Bataljon, som då flyttar från Skultuna, storsatsar både internationellt och lokalt. - Vi jobbar för att Kägel ska blomstra, säger Peter Barkenskiöld.

Något så, i dessa tider, ovanligt som Elitbowling spelades i Eslöv i helgen. Det svenska damlandslaget hade då sitt första läger tillsammans på över ett år. - Det betyder väldigt mycket, säger Josefin Hermansson.

Som tidigare säsonger så presenterar vi hur läget ser ut division 1 Dam och Division 1 Norrland.

Den första semifinalen i PBA Playoffs kommer stå mellan den färgstarke amerikanske tvåhandsspelaren Kyle Troup och den formstarke kanadensaren Francois Lavoie. Det står klart efter att de vann sina kvartsfinaler på TV i helgen.

Om man gör sin första säsong på PWBA-touren och har som mål att bli Rookie of the year, då är det ingen nackdel att få sin första vinst i tredje tävlingen man deltar i. Stephanie Zavala kan vara nöjd med det!

Nya oljeprofilsregler

(2021-05-06 13:00)
Till den kommande säsongen har Svenska Bowlingförbundet beslutat om nya regler för oljeprofiler, bland annat regleras banunderlaget i division ett till tre. - Folk ska inte behöva resa runt med en sju, åtta, klot, säger Michael Granström.

21-årige Sebastian Landin Olsson har precis slutfört ledarskapsutbildningen Eldsjäl 2.0 som ska forma framtidens ledarskap. Nu rekommenderar norrbottningen andra unga att söka. - Jag hade gjort om det om jag hade kunnat, säger han.

Påminnelse från SK

(2021-05-05 08:22)
SK har fått ovanligt många frågor om man ska anmäla sig till nästa seriesäsong eller inte. Enligt inbjudan som skickades ut till alla föreningar, tillämpar förbundet tills-vidare-anmälan.

Nyhetsbrev April

(2021-05-04 13:00)
Svenska Bowlingförbundets nyhetsbrev har skickats ut, där samlar vi nyheter från de två senaste månaderna. Dessutom skriver den här månaden Generalsekreterare Peter Hodor från sitt perspektiv.

Tidernas bästa dambowlare tog en ny seger på damernas amerikanska proffstour PWBA i helgen. Dagen före sin 47e födelsedag vann hon i helgen PWBA Lincoln Open. - Detta är nog den bästa födelsedagspresent jag har fått, säger hon till pwba.com.

Avgörande Roll-off på roll-off, på roll-off. Det var dramatiskt när Jesper Svensson i går kväll mötte Sam Cooley i 16-delsfinalen av PBA Playoffs.

Matchen i PBA Playoffs mellan den sjätteseedade Jesper Svensson från Vimerby mot elfte-seedade Sam Cooley från Australien visas på amerikansk TV på söndag. - Det blir väldigt tufft, säger Jesper Svensson.

Just nu har vi ingen träning
Vi följer FHMs rekommendationer

E-post: sbk.bowling@gmail.co...