Nyheter från SDF

Stängt för semester

(2020-07-08 13:12)
Kansliet har semesterstängt mellan den 10 juli till den 9 augusti. Vid brådskande ärende kontakt Mats Lunderquist, mats@etcetera.se

Bowlare bryr sig

(2020-05-05 15:38)
Maj är månaden för insamlingen till bowlare bryr sig som startades av Sandra Andersson

Bowling i Coronatider

(2020-04-29 08:09)
Coronapandemin har satt sina spår även inom bowlingens värld. Runt om i Skåne har hallar begränsade öppettider om dom inte har helt stängt. På en del hallar har man likväl arrangerat tävlingar med många startande.

Guldkägeljakt i Coronatid

(2020-04-23 17:39)

Ett antal bowlare satte säkert kaffet i vrångstrupen härom morgonen när man i dagstidningarna såg en kungörelse om inledd konkurs för ett företag med bowlinganknytning och samma adress som bowlinghallen i Ängelholm.

Inställda arrangemang

(2020-03-26 08:15)
På grund av coronavirusets spridning har Skånes Bowlingförbund beslutat att ställa in ungdomsbowlingensdag och Köpenhamnskampen

Igår beslutade Svenska Bowlingförbundet att inställa resten av seriespelet 2019/2020 samt individuella SM och Para‐SM (som skulle gått i Helsingborg).

Att spela bortamatch i hemmahallen är inte helt ovanligt i dagens seriespel. Men att möta den egna klubben hör inte till vanligheten. Den gångna helgen ”gästade” Spikens F-lag hemmahallen för möte med klubbens A-lag och Ohm F.

I onsdags samlades 26 personer för att diskutera dambowlingens och damseriens framtid i Eslövs bowlinghall. Främst för att återkoppla vad som hänt sen förra årets träff, samt skapa en handlingsplan åt Skånes BF framåt.

Seriespelet närmar sig sitt slut och flera serier är så pass jämna att en förlust kan vara skillnaden mellan kval uppåt, kval nedåt eller inget kval alls. Damernas division 1 och en grupp i division 2 södra är två av dessa mycket jämna serier.

I helgen deltog flera svenska ungdomar i 20th Brunswick Open International YET tournament

Det var många viktiga poäng på spel när säsongens andra derbyomgång spelades för de flesta serierna i det nationella seriesystemet. Kvalspelet närmar sig och det gäller att ta de nödvändiga poängen för att hamna på rätt sida om strecken.

Träningshelg 3

(2020-02-03 21:31)
I helgen genomfördes säsongens tredje träningshelg för ungdomsgrupperna. Bowlinghallarna i Bjuv, Lund och Tyringe fick besök av totalt 70 ungdomar.

Vuxenträning

(2020-02-03 11:24)
Den 13 februari i Klippan och den 16 mars i Lund genomför vi vuxenträning med vår Team Skåne tränare

I division 3 Sydvästra har Animals F nio raka segrar. Efter helgens två segrar har de kopplat ett grepp om första platsen i grupp B som ger en kvalplats till division 2. I damernas division 1 hårdnar kampen om kvalplatserna.

SBK önskar alla en trevlig sommar!
Vi alla längtar till säsongen drar igång igen!

E-post: sbk.bowling@gmail.com