Nyheter från SDF

Inställda arrangemang

(2020-03-26 08:15)
På grund av coronavirusets spridning har Skånes Bowlingförbund beslutat att ställa in ungdomsbowlingensdag och Köpenhamnskampen

Igår beslutade Svenska Bowlingförbundet att inställa resten av seriespelet 2019/2020 samt individuella SM och Para‐SM (som skulle gått i Helsingborg).

Att spela bortamatch i hemmahallen är inte helt ovanligt i dagens seriespel. Men att möta den egna klubben hör inte till vanligheten. Den gångna helgen ”gästade” Spikens F-lag hemmahallen för möte med klubbens A-lag och Ohm F.

I onsdags samlades 26 personer för att diskutera dambowlingens och damseriens framtid i Eslövs bowlinghall. Främst för att återkoppla vad som hänt sen förra årets träff, samt skapa en handlingsplan åt Skånes BF framåt.

Seriespelet närmar sig sitt slut och flera serier är så pass jämna att en förlust kan vara skillnaden mellan kval uppåt, kval nedåt eller inget kval alls. Damernas division 1 och en grupp i division 2 södra är två av dessa mycket jämna serier.

I helgen deltog flera svenska ungdomar i 20th Brunswick Open International YET tournament

Det var många viktiga poäng på spel när säsongens andra derbyomgång spelades för de flesta serierna i det nationella seriesystemet. Kvalspelet närmar sig och det gäller att ta de nödvändiga poängen för att hamna på rätt sida om strecken.

Träningshelg 3

(2020-02-03 21:31)
I helgen genomfördes säsongens tredje träningshelg för ungdomsgrupperna. Bowlinghallarna i Bjuv, Lund och Tyringe fick besök av totalt 70 ungdomar.

Vuxenträning

(2020-02-03 11:24)
Den 13 februari i Klippan och den 16 mars i Lund genomför vi vuxenträning med vår Team Skåne tränare

I division 3 Sydvästra har Animals F nio raka segrar. Efter helgens två segrar har de kopplat ett grepp om första platsen i grupp B som ger en kvalplats till division 2. I damernas division 1 hårdnar kampen om kvalplatserna.

Skånes BF har via utbildningskommittén genomfört två seminarier som kallats för “Insikt” i det nya tränarmaterialet. De spontana kommentarerna från deltagarna har varit mycket positiva och även en uppföljning har efterfrågats

Den gångna helgen var det återstart för de flesta lagen. Segersvitar förlängdes och sprack och en lång förlustsvit bröts i helgens spel.

Ängelholmslägret 2020

(2020-01-05 12:24)
Som traditionen lyder, arrangerades Ängelholmslägret 2 – 4 januari. 32 ungdomar från runt om i Skåne blev under tre dagar drillade i allt från teknik på bowlingbanorna till ökad kunskap om oljeprofiler och klot.

I helgen spelades Swedish Youth Open, där 11 skånska ungdomar deltog. Det blev en seger och en andra plats som bäst för de skånska ungdomarna.

Lördagen den 28 december fylls Baltiska bowlinghallen i Malmö med ungdomar från hela Skåne. Då spelas 50:e upplagan av Formocupen som är Sveriges äldsta ungdomstävling. I år är det 95 ungdomar mellan 7-23 år som gör upp om den ärofyllda titeln.

SBK-Mixen 2020

RESULTAT