Nyheter från DF

Nominera Årets Idrottsförening, Årets Idrottsledare, Årets Funktionär och Årets Idrottare.

Utanför idrotten

(2019-07-30 11:00)
SVT Sport gjorde tidigare under sommaren en serie med artiklar och filmklipp kring några av de utmaningar som idrottsrörelsen står inför.

RF har låtit 16 forskare i 13 översikter gå igenom den befintliga forskningen över idrottens samhällsnytta. En del i sektionen om idrott och sociala processer har fokus på etnisk mångfald och integration.

Plats för idrott

(2019-07-18 14:00)
Riksidrottsförbundet gav 2017 ut en antologi om Idrottens samhällsnytta. Rapporten är indelad i 13 olika delar där en del handlar om idrottsanläggningar och ”träningslandskapens” betydelse för samhällsnyttan.

”Vad kan idrotten göra för att skapa goda förutsättningar för ett hälsosamt åldrande?”

Personer som idrottar är friskare, begår färre brott och dricker mindre alkohol. Det gör samtidigt att den ekonomiska belastningen på samhället minskar.

Centrum för idrottsforskning (CIF) har varje år i uppdrag av regeringen att följa upp statens stöd till idrotten.

Allt fler skånska kommuner har en utvecklingsplan för idrottsanläggningar. Det är en viktig del i arbetet med att få fler barn och unga att röra på sig mer. I och med det så har man koll på vilka anläggningar och ytor man har och var de finns.

Den ojämlikhet som finns i samhället finns också i idrottsrörelsen. I tusentals idrottsföreningar finns en vilja att motverka den.

Extra årsmöte genomfört

(2019-04-04 10:02)
Skåneidrotten dvs Skånes Idrottsförbund och SISU Idrottsutbildarna Skåne, avhöll ett extra årsmöte i Malmö under onsdagskvällen.

25 november i Eslöv

Hur kan idrottsledare, föräldrar och föreningar göra? 7 nov i Malmö.

Vi behöver nu förstärka vår verksamhet med en ekonomiadministratör.

Just nu har vi ingen träning
Vi följer FHMs rekommendationer

E-post: sbk.bowling@gmail.com