Trippelt A i topp i KM

31 AUG 2020 20:17
Klubbmästerskapet 2020 avgjordes under söndagen och det blev trippelt A i topp. Det bjöds på mycket fin bowling och spännande spel när mästarna skulle koras.
  • Uppdaterad: 31 AUG 2020 20:17

16 spelare stod på startlinjen för att göra upp om vem som kunde titulera sig klubbmästare 2020. Efter en gemensam uppvärmning i danstakt var det dags att ta sig an käglorna.

På damsidan var det till en början en tajt historia. Anneli och Bianca låg hack i häl i början. Efter tre serier ledde Anneli med drygt 20 poäng. Efter fyra serier hade hon utökat ledningen till det dubbla, en ledning hon aldrig släppte. Anneli stod efter sex serier som segrarinna på 1164, Bianca tvåa på 1043 och Pia trea på 1014.

På herrsidan var det än jämnare. Magnus L och Lennart gick ut lika starkt och hade delad ledning efter en serie på 198. Det var fortsatt jämnt efter två serier. I den tredje serien la Andreas in en högre växel och gick via 235 upp i ledningen. Han följde upp det med 207 och fortsatt ledning efter fyra serier. Andreas höll ledningen hela vägen ut, även om Micke närmade sig i sista serien. Andreas segrare med 1141, Micke tvåa på 1128 och Dan trea på 1106.

Bland våra ungdomar var det Anton som stod som segrare efter ett väl genomfört klubbmästerskap. Trots segern i ungdomsklassen, var Anton lite besviken att han inte lyckades ta sig förbi pappa Rickard i den totala sammanställningen, det skiljde fyra poäng när alla slagen var slagna.

Under lördagen genomfördes klubbens årsmöte. Det var ett snabbt avklarat möte där samtliga föreslagna personer omvaldes till kommande mandatperiod. Klubben gjorde ett starkt ekonomiskt resultat den gångna säsongen, mycket tack vare alla våra kring arrangemang som tävlingen och lotterier. Mötet beslöt att ge styrelsen ansvarsfrihet för den gångna säsongen. Inför kommande säsong har styrelsen lagt en budget som ska ge ett litet överskott, men det finns några oklarheter som vi inte kan styra över.

Efter årsmötet gick större delen av årsmötesdeltagarna till Balders Hage för KickOff med lekar och samkväm. Efter en skrattfylld fotojakt i Staffanstorp blev det lite mat och musikquiz innan vi tackade för en trevlig kväll.

Skribent: Micael Elfström

Månadsmöte 29 okt