Ingen seger i helgen

16 FEB 2020 21:03
Det blev tyvärr en helg utan segrar när seriespelet återstartade efter uppehållet. Vi får chans till revansch redan nästa helg.
  • Skapad: 16 FEB 2020 21:03

Herrarna tog sig an Lunds BK Mamba F1 och skulle ta revansch för storförlusten, 20-0, i Lund i höstas. Det blev i alla fall bättre även om vi inte nådde hela vägen fram denna gång heller. Vi öppnade starkt med 1540, men det räckte bara till en poäng i första serien. Ett banpar slutade oavgjort så det var underläge 1-3. Den andra serien blev sämre slagmässigt och poängmässigt. LuMa tog hem samtliga poäng och vårt underläge var 1-8 efter två serier. Vår totalslagning sjönk än mer i tredje serien, men vi lyckades ta ett banpar. Vi avslutade något bättre och dubblade vår poängskörd i sista serien. Matchen slutade 4-15 (5823-6274).

Micke S blev bäst på 789 före Kaj 784 och Micke E 770. En ganska bra match slagmässigt, men vi var inte riktigt nära den här gången heller. Nya tag mot Borgen F1 nästa helg.

Damerna var på tur i nordvästra Skåne med matcher i Höganäs och Ängelholm. De började med att möta Höganäs. Det var en jämn match och utgången kunde blivit hur som. Hemmalaget tog hem första serien med 3-2. Utgången blev densamma i andra serien. Den tredje serien vann vi med 3-2, men det var väldigt nära 4-1 till oss. Marlene och Martina förlorade med tre ynka poäng.  Matchen var öppen inför sista serien och det var länge jämnt och spännande. Hemmalaget var dock starkare och tog hem serien med 4-1 och matchen med 12-8(5452-5448). Anneli 837 och Mia 818 var i en klass för sig i denna match.

Efter en kort bilfärd och lunch var det dags att ta sig an Falcon Ladies i Ängelholm. Hemmalaget fick bästa starten på matchen och tog hem första serien med 4-1. Vi kontrade tillbaka lite i andra serien som vi vann med 3-2. Anneli visade vägen med 277. Hemmalaget vann åter med 4-1 och var i ledningen med 10-5 inför sista serien. Vi tog snabbt kommandot om två banpar, men hamnade tyvärr lika snabbt i stort underläge på ett banpar. Serien slutade till slut 3-2 till oss men det räckte inte. Matchen slutade 12-8(5541-5481). Anneli var åter bäst med 898 före Pia 776.

På lördag väntar Olymp hemma och då ska vi inleda en ny segersvit.

B-laget åkte till Ystad för match mot Team Ystad C. Anton och Ola vann vår enda poäng i första serien. I den andra serien var Ingegerd och Ted som stod för enda poängvinsten. Den tredje serien hade samma resultat men vår poäng vanns av Åsa och Malin L. I den sista serien vann vi två banpar, Åsa och Malin vann sitt andra och Rickard och Ingegerd vann sitt banpar när Rickard avslutade med 183.

Ted blev bäst i SBK med 590 före Rickard som satte nytt PB med 564, Grattis! B-laget är spellediga nästa helg men då är C-laget med i spel igen.

Skribent: Micael Elfström

SBK önskar alla en trevlig sommar!
Vi alla längtar till säsongen drar igång igen!