Nyheter från SF

"Tack"

(2020-01-28 10:27)
Det blev inget pris på Idrottsgalan för Josefin Hermansson och Jenny Wegner. Men det var ändå två glada bowlare som tackar hela bowlingsverige. - Det finns så mycket som jag hade velat säga, säger Josefin Hermansson.

Det blev inga priser på Idrottsgalan för Josefin Hermansson och Jenny Wegner som var nominerade i både Årets lag och till Jerringpriset.

Tvåhandsdemonen från Vimmerby Jesper Svensson tog sig till TV-finalen på den amerikanska proffstourens andra tävling för året. Tyvärr tog det stopp för 24-åringen direkt mot amerikanen Sean Rash och Team Pergamons vänsterspelare slutade fyra.

Jesper Svensson verkar att trivas i Oklahoma Open, för fjärde gången är han nu i stegfinal i tävlingen. Natten till lördagen avancerade Jesper under matchspelet och ligger inför söndagens stegfinal på en tredje plats.

Så ser media på bowling

(2020-01-23 13:00)
Trots stora internationella framgångar får sporten bowling inte så mycket utrymme i tidningar eller på TV. Varför är det så? - Troligen spelar nog ”fritidsaktivitets-stämpeln” och bristen på OS-status stor roll, säger Ola Bränholm på SVT Sport.

I värmländska Säffle var det ett tag sedan de hade en fungerande ungdomsverksamhet. Men nu har de gått från noll ungdomar till tjugofem på inte speciellt lång tid. - Det kommer att betyda jättemycket, säger Daniel Nordström Green.

Ibland överträffar verkligheten dikten. Så var det i nattens final på den amerikanska proffstouren när Tommy Jones vann sin tjugonde titel, med en 300-serie. - Jag vet inte ens vad jag ska tro nu, sa han till PBA.com.

Den 41-årige, tidigare landslagsmannen i Volleyboll, Peter Hodor efterträder Lena Sulkanen som Generalsekreterare i Svenska Bowlingförbundet. - Det jag vill, och tror mycket på, är att jobba med organisationsutveckling på alla nivåer, säger han.

Nathan Ruest-Lajoie vann jubileumsupplagan av Ballmaster i Helsingfors. Bästa svensk blev Årets Bowlare William Svensson som blev utslagen av Kyle Troup i TV-finalerna. - Klart att man alltid vill mer, säger han.

Team Pergamons landslagsspelare Martin Larsen var med och firade Ballmasters 50-årsjubileum genom att slå 1479 och ta sig upp på andra plats i tävlingen igår. - Jag trodde aldrig att jag skulle kunna strikea så mycket på 50 fot, skriver han.

Efter tretton starter i Ballmaster har fjorton svenskar spelat den spännande 50 fots-profilen som ligger eftersom tävlingen firar 50 år. - Profilen var en utmaning, säger William Svensson.

Världsmästaren i dubbel, tillsammans med Josefin Hermansson, ville inte ens åka till VM i Las Vegas där hon tog guld. - Jag vägrade packa ihop mina klot. Jag gick in i omklädningsrummet och bara: "Nej, jag åker inte", säger Jenny Wegner.

Förbundskaptenen för junior- och damlandslaget Robert Andersson blev i helgen tilldelad Magnus medalj. - Det är ingen som har blivit gladare, säger Magnus Johnson.

Med 87 dagar kvar till Junior-EM tog förbundskapten Robert Andersson idag ut sin trupp till mästerskapet. Halva laget spelar med två händer. - De får en bra tjuvstart, säger Robert Andersson.

Öppet i jul

(2019-12-20 15:12)
Följande gäller under helgerna för kansliet:

ANMÄLAN

STARTLISTA