KM och Årsmöte 2019

21 MAJ 2019 08:36
Under lördagen 18/5 gick årets KM av stapeln. Segrade gjorde Mickael Sand och Pia Elfström. Efter KM hade SBK sitt årsmöte.
  • Skapad: 21 MAJ 2019 08:36

I herrarnas KM var det länge en kamp mellan Mickael och Kaj. De öppnade båda mycket starkt och var hela tiden långt före de andra. Mickael visade sig dock vara starkare och inför sista serien hade han ett försprång på drygt 100 poäng. Kaj tog in några pinnar men Mickaels seger var aldrig hotad. Segerresultatet skrevs till 1320.

På damsidan var det lite mer spännande. Sofi öppnade starkast och var i ledningen till en början. Pia kom dock tillbaka och var i ledningen med 60 pinnar inför sista serien. Sofi gjorde allt vad hon kunde och avslutade starkt men Pia kunde hålla undan och vinna på 1144.

Totalt deltog nio herrar och tio damer i KM.

Efter KM gick vi gemensamt bort till medborgarhuset i Staffanstorp där årets årsmöte avhölls. Vi inledde med smörgåstårta innan mötet öppnades av Pia. Mötet flöt på bra. Mest diskussioner blev det när antalet lag till kommande säsong skulle beslutas. Vi har under året blivit fler medlemmar och frågan var ifall vi skulle starta ett lag till och i så fall vilken typ av lag. Efter några minuters diskussioner bestämdes det att vi kommande säsong ska ha tre åttamannalag och ett fyrmannalag.

Vi gjorde under säsongen som gått ett starkt ekonomiskt resultat, mycket tack vare alla våra kringarrangemang med tävlingen, försäljning av Newbody och Spicy dream och returpack för att nämna några. Vi måste fortsätta dra in pengar via dessa arrangemang för att kunna fortsätta med den låga månadsavgiften.

Efter det avslutade årsmötet hade vi ett kort grupparbete där de närvarande skulle diskutera föreningens framtid inom tre områden: Sportsligt, Ekonomiskt och socialt.

Samtliga grupper var överens om att vi ska satsa framåt och sikta på uppflyttning med samtliga lag, vi ska arbeta för en starkare ekonomi där det finns utrymme för resebidrag till hotell m.m. De närvarande ville även att vi ska satsa på mer kvalitativ träning med mer tränarledda träningar. På det sociala planet ville samtliga att vi ska bli en tajtare grupp och göra mer tillsammans utanför bowlingen. Det ska även gälla under matcher där vi hoppas på mer sammanhållning och uppslutning under matcherna.

Hoppas alla får en riktigt trevlig och skön sommar. Glöm inte bort sommarfest med lotteridragning i Fårabäck 1/6!

Skribent: Micael Elfström

KOMMANDE MATCHER