Nybro Away

22 SEP 2019 14:59
Bortaresa, lång, tråkig, skog, dryg och mörker. Eller ett äventyr för nya upplevelser, bättre gemenskap och skratt som förlänger livet.
  • Skapad: 22 SEP 2019 14:59

Igår blev det en åktur till Nybro med damlaget. Vi diskuterade förra veckan om de fanns något roligt vi kunde hitta på vägen. Enhetligt svar nej, det finns inget, bara skog, bara tråkig väg.

Trots tråkig väg så brukar vi alltid ha roligt på våra bortaresor, allt från allmän förvirring till att hamna mitt i en snöstorm. Minns inte resultaten så väl, men upplevelserna, skratten och historierna som vi burit med oss efteråt, gör mig alldeles varm i hjärtat. I många föreningar hör man att det alltid blir svårt att få ihop lag till en lång bortaresa. Jag känner inte igen det där, hos oss är de kamp om platserna, alla vill åka med.

Denna tur var inget undantag. Vi började med att testa ett nytt uthyrningsföretag och fick en minibuss från tidigt 00-tal. Spricka i framrutan, oljelampan lyste till och från, bagageluckan gick i baklås, bromsarna gnisslade, bältena fick sättas fast med kamp. Vi kom i alla fall dit och hem utan diverse problem. Första stoppet blev Carlssons Taverna i Kristianstad för pissepaus, kaffe och kaka. Det följdes upp av traditionellt lösande av melodikrysset. Vi var framme i Nybro i god tid och tog en promenad till centrala Sibylla för lättare lunch. Innan matchen hann vi med lite solning och geocaching.

Matchen vann vi relativt enkelt med 14-6, 5277-4935, Bäst blev Bianca 748, Marie A 735, Anneli 713. Nu ligger vi trea i tabellen och nästa helg spelar vi hemma mot ledande Spader Dam F. Efter matchen när vi skulle lasta in kloten så hade bagageluckan gått i baklås. SBKs Macgyver (Christel) gjorde dagens räddning när hon kröp in från insidan och lirkade upp låset. På väg hem igen och ytterligare ett stopp på Carlssons Taverna i Kristianstad, pissepaus, kaffe och godis. Roliga historier flödade, skratten ekande och diskussioner fördes. Framme i Staffanstorp tackade vi varandra för ytterligare en rolig tur tillsammans. Nu laddar vi för en Blå lördag 28/9 tillsammans när 3 av våra 4 lag spelar hemma.

KOMMANDE MATCHER

HERRAR